Yeni Üyelere Özel İndirimlerden Faydalanmak ve Bilgi Almak İçin

Anahtar Kelime Bulucu

Anahtar Kelime Bulucu
Anahtar Kelime Bulucu

14.10.2024 11:36

Anahtar Kelime Bulucu

Anahtar kelime bulucu programları, seo çalışmasının en önemli aşamalarından birini oluşturmaktadır. Seo çalışmasının, aşamalarından biri de anahtar kelime analizlerinin yapılması ve analize bağlı şekilde tamamen seo uyumlu içerikler oluşturulmasıdır. Anahtar kelimelerin kullanımı seo kapsamına göre yapılırsa, Google ve diğer arama motorlarında kelime bazlı yapılan aramalarda, sitenin ilk sıralarda çıkması sağlanır. Anahtar kelimeler, makalenin içeriğindeki konunun anlaşılmasını sağlar ve odak noktasını belirler.

Anahtar kelimeler sadece seo’ya yönelik önem taşımaz. Bunun yanı sıra AdWords çalışmasında da anahtar kelimelerin doğru şekilde analiz yapılması önemlidir. AdWords çalışması sitenin Google reklamları alanında gözükmesini sağlar. Ayrıca AdWords, seo çalışmasına da katkı sağlamaktadır. 

Anahtar Kelime Planlayıcı

Anahtar kelime bulucu pek çok platform olmaktadır. Google anahtar kelime planlayıcı platformları, en favori anahtar kelimelerin bulunmasında yardımcı olur. Platformların kullanılması aracılığıyla bulunan kelimeler yine program dahilinde anahtar kelime analizi yapılarak kullanılmalıdır.

Anahtar kelime analizlerinin sayesinde kelimenin; aratılma oranı, puanı vb. diğer değerleri analiz yapılmış olur. Tüm değerlerde üst seviye puanı alan kelimeler, daha kaliteli içeriklerin oluşması için yardımcı olur. 

Yazı içerikleri, seo çalışması açısından önemlidir. Çünkü seo çalışmasının ilk adımlarında yazılan içerikler üzerine çalışmalar yapılır. Bu sebeple de sitede yer alan tüm içerikler tamamen özgün ve seo uyumlu olmalıdır. Peki özgün içerik ne demek? Özgün içerik, hiçbir sitede yer almayan kelimelerden oluşan ve açıklayıcı bilgilerin verildiği yazılardır.

Google Kelime Planlayıcı

Anahtar kelime bulucu programları ücretsiz olabileceği gibi ücretli şekilde de hizmete sunulabilir. Burada önemli olan unsurlar; programın kalitesi, güncel bilgilere yer vermesi, analizleri doğru yapabilmesi gibi maddelerden oluşur. 

Anahtar kelimeler sadece programlar aracılığıyla bulunmaz. Bunun yanı sıra Google arama motorunda da favori anahtar kelimeler bulunabilir. Fakat bu şekilde yapılan anahtar kelime bulmada analiz yapılmaz. Analizin yapılması için yine konuya dair kaliteli bir platformdan yardım alınması gerekir. 

Anahtar kelimelerin analizleri mutlaka yapılarak yazı içeriği oluşturulmalıdır. Analiz platformlarında, anahtar kelimelerin yanına uygun olan ve bunları destekleyecek farklı kelimelerde verilir. Farklı şekilde verilen destek kelimeleri de yazı içeriklerinde kullanıldığı zaman, yazının kalite oranı yükselir. Yazının kalite oranının çok daha yüksek olabilmesi için pek çok unsur vardır. Sizde en kaliteli içeriklerin sitenizde yer almasını istiyorsanız, e-kolaykod firmamızdan destek alabilirsiniz.