Yeni Üyelere Özel İndirimlerden Faydalanmak ve Bilgi Almak İçin

Esenyurt Eticaret

Esenyurt Eticaret
Esenyurt Eticaret

02.10.2024 02:27

Esenyurt Eticaret

Esenyurt eticaret kapsamında sizlere yardımcı olabilecek en güvenilir yazılım firması e-kolaykod ile tanışmak için bize ulaşabilirsiniz. Ürün ve hizmetleri internet aracılığıyla alış ve satış yapma işlemine e-ticaret denilir. E-ticaret uygulamalarını kullanan kişiler akıllı telefon, akıllı saat, bilgisayar vb. teknolojik aletlerle işlemlerini yapabilirler. E-ticaret işletmeciden tüketiciye ve işletmeler arası sektörlerde hızlı şekilde yükselmeler göstermektedir. 

Bir firmanın veya markanın internette görünen yüzü, e-ticaret sitesidir. Dijital platformda yer alan e-ticaret sitesi alıcı ve satıcı arasındaki tüm işlemlerin kolaylıkla halledilmesini sağlar. 

Günümüzde hemen her işlem dijital ortamdan halledilmektedir. Bunların en başında da ticaret uygulamaları yer alır. Eski dönemde ticaretle uğraşan kişiler fiziksel mağazalarını açar ve farklı reklam tekniklerini uygulayarak, potansiyel müşterilerin kendisine ulaşmasını beklerdir. Modern çağda dijital ortam tüm işletmelere avantaj sağlayarak Dünya çapında olan tüm potansiyel müşterilerle iletişim kurulmasına olanak sağlamıştır.

E-Ticaret Sitesi Paketleri

Esenyurt eticaret firmamız, e-ticaret sitesi talep eden tüm işletme sahiplerine yardımcı olmak için özenle çalışmalarını sürdürmektedir. E-ticaret sitesi olan işletmelerin avantajlı oldukları pek çok konu olmaktadır. Bunlara örnek verecek olursak;

  • Diğer rakiplere göre farklı imaj oluşturma
  • Dünyada istenilen tüm bölgelerde firmanın tanınmasına olanak sağlanması
  • Fiziksel mağazaya oranla daha az giderle, daha fazla kazanç sağlanması
  • Dijital çağa uyum sağlayarak potansiyel müşteri portföyünün genişletilmesi
  • Daha az eleman olanağıyla, daha fazla işin yapılmasını sağlamak
  • Müşterilerle hızlı etkileşim kurulmasının sağlanması

E-Ticaret Sitesi

Esenyurt eticaret olarak yazımızın bu kısmında, e-ticaret’in nasıl yapılması gerektiğinden bahsedeceğiz. E-ticaret yapılabilmesi için öncelikle, e-ticaret uygulamasına göre dizayn edilen web sitesinin oluşturulması gerekir. 

E-ticaret web sitesinin oluşturulması sadece ilk adımdır. Yani bu aşamanın tamamlanması firmanın müşterilerle buluşması için yeterli değildir. Yapılan siteye seo çalışması yapılmalıdır. Bu çalışma sayfanın Google ve diğer arama motorları tarafından tanınmasını sağlar ve potansiyel müşterilerde mağazanızı bu şekilde keşfedebilir. Seo çalışmasının yanı sıra diğer reklam stratejileri de uygulanabilir. 

Satış yapılması planlanan kanalların da belirlenmesi gerekir. Yani kendi dijital mağazanızdan mı satış yapmak istiyorsunuz yoksa herhangi bir platform üzerinden mi satış yapmak istiyorsunuz. Yapılan anlaşmalar üzerine bahsetmiş olduğumuz iki stratejide bir arada uygulanabilir. 

Teslimat seçenekleri de sürece başlamadan önce karar verilmeli. Yani müşteri siparişi verdiği zaman, vakit kaybı yaşanmadan ürünün veya hizmetin müşteriye ulaştırılması gerekir.