Yeni Üyelere Özel İndirimlerden Faydalanmak ve Bilgi Almak İçin

Google Sıra Bulucu

Google Sıra Bulucu
Google Sıra Bulucu

01.10.2024 08:15

Google Sıra Bulucu

Google sıra bulucu nedir ve ne işe yarar? Web sitesi sahipleri ve web sitesine reklam yapan kişilerin yakından takip ettikleri bir konuda “site sıralaması kaçıncı evrededir” olmaktadır. Sıra bulucu, web sitesinin arama motorundaki konumunun bilinmesini sağlar. Bu sayede de sitem kaçıncı sırada konusu hakkında kolaylıkla bilgi edinilebilmektedir. 

Google sıralamasında kaçıncıyım sorusunun yanıtı; web sitesinin kalitesi ve potansiyel kullanıcılarına ulaşım hakkında detaylı bilgi sahibi olunmasını sağlamaktadır. Web sitesinin Google ve diğer arama motorları tarafından tanınır olması gerekir. Aksi olan durumlarda kullanıcılar sitenizi bulamaz ve site kurulum amacına ulaşamaz. 

Web sitesinin Google aramalarında üst sırada yer alması için, seo çalışması mutlaka yapılması gereken çalışmalar arasındadır. Seo çalışması, birden fazla çalışmanın birleşimi olmaktadır. Yapılan tüm çalışmalar bir zincirin halkası şeklinde bağlantılıdır ve hepsi birbirini desteklemektedir. 

Seo Sıra Bulucu

Google sıra bulucu ve seo sıra bulucunun, siteye olan katkısı yüksek değerler taşımaktadır. Sıra bulucuların avantajlarından bahsedecek olursak;

  • Sitenin hangi sıralamada olduğu belirlenir
  • Sayfalara dair anahtar kelime sorgulamaları yapılır ve stratejik hamleler belirlenir
  • Anahtar kelimeler arasında, hangi kelimelerin indeks aldığı görülür ve bu doğrultuda çalışmalar yönlendirilir
  • Ayrıntılı şekilde ölçümlenme yapılabilir
  • Anahtar kelime çalışmalarına göre sıralama yerleri öğrenilir

Seo çalışması yapan şahıslar ve firmalar, mutlaka Google sıralama bulucu sisteminden faydalanmalıdır. Sistem içerisindeki bilgilendirmeler, siteye yapılan çalışmaların ne kadar faydalı olduğunun göstergelerindendir. 

Google Search Console

Google sıra bulucu hakkında bilgilendirme yaptıktan sonra, Google Search Console hakkında bilgi vermeye devam edeceğiz. Google search console, Google ve arama motorlarının web sitelerini nasıl tarama yaptığını belirtir. Ayrıca uygulama sayesinde, web sitelerinin dizine eklenme ve yayınlanması hakkında da bilgiler edinilir. 

Google search console sayesinde, arama performansları izlenir ve optimize işlemleri uygulanabilir. Search console başlamak için; site sahibi bilgileri onaylanmalıdır, Google sayfaları okuyor mu analizi yapılmalıdır Ayrıca site haritası gönderimi yapılmalıdır. Google, harita gönderimi olmadan da web sitesini bulabilir fakat haritanın gönderimi sürecin daha hızlı ve kaliteli ilerlemesini sağlar. 

Search console uygulamasına günlük olarak giriş yapılmasına gerek duyulmaz. Çünkü siteyle alakalı bir sorun meydana geldiği zaman otomatik olarak e-posta alınması sağlanır. 

E-kolaykod tüm çalışmalarında detaylı analiz ve raporlamalara yer vermektedir. Ekip arkadaşlarımız sitenizin yükselişini sağlarken, size de keyifli bu süreci izlemek kalır.