Yeni Üyelere Özel İndirimlerden Faydalanmak ve Bilgi Almak İçin

Seo Optimizasyonu

Seo Optimizasyonu
Seo Optimizasyonu

02.10.2024 09:03

Seo Optimizasyonu

Seo optimizasyonu hakkında bilgi vermeye başlarken öncelikle; seo nedir, seo ne demek ve Google seo hakkında bilgilendirmeler yapacağız. Seo “Search Engine Optimization” kelimesinin kısaltılmış halidir. Seo açılımı kapsamında Türkçe anlam olarak “Arama Motoru Optimizasyonu” kelimesi kullanılmaktadır. 

Seo yönetimi sayesinde, web sitesinin tanınması sağlanır. Marka sahibi olan kişiler veya kurumlar, potansiyel müşterilerin kendilerini tanıması ve ulaşması için seo çalışmasından destek alırlar. Seo çalışması, özgün bilgiler eşliğinde ve seo kuralları bütünlüğüne uyumlu şekilde yapılırsa, web sayfası en kısa sürede arama motorlarında tanınır.

Seo çalışması eşliğinde, web sitesinin almış olduğu trafik yükselişe geçer. Yani sitenin ziyaretçi sayısında artış meydana gelir. Fakat burada dikkat edilmelidir ki; önemli olan sitenin fazla ziyaret edilmesinden ziyade, markaya uygun kullanıcıların ziyaret etmesidir. Tam da bu konuda seo’nun stratejik özelliklerinin belirlenmesinin avantajları kullanılır.

Seo Nedir Nasıl Yapılır

Seo optimizasyonu yapan kişi veya kişilerin uzman seo’cu tanımlamasına uygun olması gerekir. Aksi olan durumlarda yapılan çalışmada tam verim alınmaz. Seo uzmanlarının niteliklerine örnek verecek olursak;

  • Sitenin seo uyumunun incelenmesi
  • Anahtar kelime çalışmasının yapılması
  • Siteye girilecek yazı içeriklerinin kontrolü ve yeni içerikler hakkında araştırma yapılması
  • Web sayfasının yükselmesine dair metotların belirlenmesi
  • Genel tüm analizlerin yapılması
  • Site içi seo ve site dışı seo konularında bilgi ve deneyim sahibi olması
  • Düzenli şekilde rapor hazırlanması

Arama Motoru Optimizasyonu Nedir

Seo optimizasyonu kelimesinin eş anlamı olarak “Arama Motoru Optimizasyonu” kelimesi kullanılabilir. Seo hakkında başarı elde etmek isteyen uzmanların, uyum sağlaması gereken pek çok kural vardır. Bu kurallar Google ve arama motorları tarafından belirlenir. Kurallar bütünlüğü sabit şekilde ilerlemez yani kurallar zaman fark etmeksizin değişikliğe uğrayabilir. 

Seo’da başarılı olmak için, öncelikle serp konusunda da bilgi sahibi olunması gerekmektedir. Serp; Search Engine Results Page kelimesinin kısaltılmış halidir. Türkçe anlamı ise “Arama Motoru Sonuç Sayfası” olmaktadır. Serp nedir sorusunu yanıtlayacak olursak; tanınmak istenilen arama motorunda, anahtar kelimenin yazılarak çıkan sonucudur. Serp kapsamı göz ardı edilmeden yapılan tüm analizler, seo çalışmasına katkı sağlamaktadır. 

E-kolaykod ile tanışan tüm markalar, arama motorunda hızla tanınır olmanın ve potansiyel müşterileriyle tanışmanın keyfini yaşamaktadır.