Yeni Üyelere Özel İndirimlerden Faydalanmak ve Bilgi Almak İçin

Seo Uzmanı

Seo Uzmanı
Seo Uzmanı

10.10.2024 11:27

Seo Uzmanı

Seo uzmanı kimdir ve bu uzmanlık alanı hangi işlemleri kapsar? Seo’nun açılımı, Search Engine Optimization olmaktadır. Türkçe açılımı ise arama motoru optimizasyonu’dur. Seo çalışmasının amacı; internet sitesinin Google ve diğer arama motorları tarafından tanınmasıdır. Ayrıca çalışmaya bağlı olarak web sitesi, potansiyel kullanıcılar tarafından bilinir olur. 

Markalar arasında büyük bir rekabet piyasası vardır. Buna bağlı olarak da reklam yapılması ve markanın tanıtılması çok önemlidir. Günümüzde en başarılı reklam aracı olarak, dijital alanlar belirtilmektedir. Dijital alanlarda yapılan reklam çalışmalarının başında da seo çalışması gelmektedir. 

Seo çalışması, özgün ve doğal bir çalışmadır. Yani bir sitede yer alan bilgi, görsel vb. detayların farklı bir sitede kullanılmaması gerekir. Böylesi bir durumda Google bu durumu tespit eder ve kopya çeken sayfanın puanlamasını düşürür. 

Google Seo Uzmanı

Google, seo’ya dair yapılan tüm işlemleri takip eder. Takip sıralaması şöyle olur; seo uzmanının web sayfasına çalışma yapmasından sonra, Google botları bilinmeyen bir zamanda sayfayı ziyaret eder ve tarama yapar. Google botların yaptığı taramada kopyaya dair bir çalışma olup olmadığına bakılır. Bunun sonucuna göre de uygulanan seo işlemine puan verilir. 

Google ve diğer arama motorları tarafından verilen seo puanları, web sitesinin üst sıralamada yer almasını sağlar. Seo çalışması organik bir çalışma içeriği olduğundan dolayı, arama motorları bu çalışma için ücret almazlar. Arama motorlarına ücret ödemesi karşılığında yapılan reklama, Adwors denilir. Seo ve adwors çalışması bazı durumlarda karıştırılsa da iki çalışma farklıdır. Ayrıca adwors çalışması seo uzmanı kontrolünde, web sitesinin durumu ve rakip analizleri incelendikten sonra seo çalışmasına dahil edilebilir. Çünkü adwors, seo’nun bir parçasıdır. 

Seo Manager Nedir

Seo uzmanının bir diğer terimi de seo manager’dir. Peki seo uzmanı nasıl olunur? Bu sorunun yanıtı için herhangi bir okuldan eğitim alınmasının şart olmadığını fakat her daim eğitimin avantaj sağladığını da belirtmeliyiz. 
Seo uzmanlığı yapılması için okulların ilgili bölümlerinde eğitim alınabilir, kurslardan eğitim alınabilir veya eğitim videoları izlenebilir. Fakat belirtmemiz gerekir ki; hangi seçeneğe dahil olursanız olun, profesyonel seo uzmanı olunabilmesi için bilgi, deneyim şartı vardır. 

E-kolaykod profesyonel seo kadrosuyla, internet sayfanızın üst sıralamadaki yerine en kısa sürede ulaşmasını sağlar.