Yeni Üyelere Özel İndirimlerden Faydalanmak ve Bilgi Almak İçin

Sosyal Medya Freelance

Sosyal Medya Freelance
Sosyal Medya Freelance

11.10.2024 12:53

Sosyal Medya Freelance

Sosyal medya freelance şekilde çalışan yönetici, sosyal medya yönetiminde başarılı olabilir mi? Bu sorunun yanıtını çok yönlü olarak incelememiz gerekir. Çünkü burada önemli olan sosyal medya yöneticisi pozisyonunda olan kişinin, freelance veya firmaya bağlı çalışması değildir. Buradaki en önemli unsur bilgi, deneyim ve tecrübedir. Fakat firmaya bağlı yapılan sosyal medya çalışmalarının, freelance çalışmalara oranla daha avantajlı olduğunu da belirtmemiz gerekir. 

Firmaya bağlı yapılan sosyal medya çalışmaları neden avantajlıdır? Firmaya bağlı yapılan çalışmalar, ekiple çalışma yapılması açısından avantaj sağlayan bir unsurdur. Çünkü ekip halinde yapılan çalışmalar her zaman daha kaliteli sonuçlar elde edilmesini sağlar. Ekip içerisindeki her kişinin uzmanlık alanı ve deneyiminin birleşmesiyle yapılan sosyal medya çalışması, markanın en kısa zamanda sosyal medya platformlarında tanınmasını sağlar. 

Sosyal Medya Uzmanı

Sosyal medya freelance hakkında bilgi verdikten sonra firma aracılığıyla çalışılan sosyal medyadan bahsedeceğiz. Sosyal medya yönetimi, platformlarda açılan hesaplarla markanın tanıtımını sağlamaktadır. Sosyal medya çalışmaları pek çok platform aracılığıyla yapılabilir. Bunlara örnek verecek olursak; Instagram, facebook, twitter, linkedin, WhatsApp, snapchat vb. uygulamalar.

Markaların tanıtılması için, sosyal medya uygulamaları çok önemlidir. Günümüz dünyasında tanıtım reklamları Google çalışmaları, sosyal medya tanıtımları vb. tekniklerle yapılmaktadır. Çünkü potansiyel kullanıcıların çoğunluğu fikir edinmek istedikleri konularda arama motorlarından, sosyal medya hesaplarından destek alırlar. 

Sosyal Medya Yönetimi

Sosyal medya freelance başlıklı yazımızın bu alanında sosyal medya çalışmalarının öneminden ve avantajlarından bahsedeceğiz. Sosyal medya yöneticisinin görevi, markanın sosyal medya araçlarında tanıtılmasını sağlamaktır. Bu sebeple de çok kapsamlı çalışmalar yapması gerekir. Yapılan çalışmalar, birbirine bağlantılı şekilde çoklu işlemlerden oluşmaktadır. 

Sosyal medya çalışmalarına başlanılırken; 

  • Detaylı rakip analizi yapılmalıdır
  • Hedef kitle ve kitlenin istekleri belirlenmeli
  • Organik ve özgün içerikler oluşturulmalı
  • Araştırmalar, dijital araçlar eşliğinde yapılmalı
  • Stratejik hamleler planlanmalı
  • Potansiyel kullanıcı ve sosyal medya arasında etkileşim kurulmalıdır

Sosyal medya çalışmaları, kurallar bütünlüğüne uygun şekilde yapılırsa markanın tanıtımı da hızlı şekilde olabilir. Çalışmaların etkili olabilmesi için uzman kadrodan destek alınması önemlidir. 

E-kolaykod, sosyal medya yönetimi konusunda tecrübeli ve bilgi donanımı yüksek seviyede olan bir ekibe sahiptir. Anlaşmalarımız doğrultusunda biz sosyal medya hesaplarınızı tanınır yaparken, size de yeni müşterilerinizle tanışmanın keyfini çıkartmak kalır.