Yeni Üyelere Özel İndirimlerden Faydalanmak ve Bilgi Almak İçin

Sosyal Medya Hesap Yönetimi

Sosyal Medya Hesap Yönetimi
Sosyal Medya Hesap Yönetimi

03.10.2024 01:40

Sosyal Medya Hesap Yönetimi

Sosyal medya hesap yönetimi ve kurumsal sosyal medya yönetimi nasıl yapılmalıdır? Sosyal medya yönetimi, marka tanıtımı açısından önemli bir çalışma alanıdır. Günümüzde hemen her iş dijital alanlardan halledilmektedir. Bu sebeple de markaların arama motorlarında üst sıralamada yer alması gerekmektedir. 

Sosyal medya sayfa yönetimi; sosyal medya platformları aracılığıyla açılan sosyal medya sayfalarının doğru optimizasyonlar yapılarak kullanılmasıdır. Sosyal medyada kullanılan platformlar oldukça fazladır. Potansiyel kullanıcılar yaş, iş alanı, zevkleri, araştırma konuları vb. değişikliklere göre, sosyal medya platformu kullanmaktadır. Kullanıcı sadece bir platformda yer alabileceği gibi tüm platformlarda da yer alabilir. Bu sebeple de yapılan çalışmalar, profesyonel sosyal medya yönetimi kapsamına uygun olmalıdır.

Sosyal Medya Yönetimi Nasıl Yapılır

Sosyal medya çalışması için, uzman bir kadrodan destek alınması marka açısından olumlu olacaktır. Sosyal medya hesap yönetimi çalışmanıza başlanılması için, e-kolaykod size bir iletişim uzaklıktadır. 

Sosyal medya çalışmalarına başlanmadan önce bilinmelidir ki; önce yapılan çalışmanın türü belirlenmelidir. Yani kurumsal sosyal medya yönetimi mi yoksa kişisel medya hesap yönetimi mi yapılacak konusunda karar verilmelidir. Çünkü iki çalışma arasında farklılıklar vardır. Sonrasında ise bazı tekniksel soruların yanıtları bulunmalıdır. Bunlara örnek verecek olursak;

  • Kullanılması istenilen sosyal medya hesaplarının belirlenmesi
  • Sosyal medya hesaplarının açılması
  • Ulaşılması istenilen hedef yeri
  • Ulaşılması istenilen hedef kitlesi
  • Sosyal medya analizleri
  • Rakip analizleri
  • Diğer talep ve isteklerin belirlenmesi

Profesyonel Sosyal Medya Yönetimi

Sosyal medya hesap yönetimiFacebook, Instagram, Twitter, Pintereset, Youtube vb. diğer sosyal medya araçlarında yapılabilir. Marka sahibinin talebi, markanın çıkarları vb. etkenler göz önünde bulundurularak hangi platformlarda çalışma yapılacağına karar verilir. 

Sosyal medya hesaplarının yönetimi, özgün olarak düzenlenmiş olmalıdır. Çünkü arama motorlarının marka reklam çalışmalarında en dikkat ettikleri unsur, kopya olmayan çalışmalardır. Kaliteli ve kurallara uygun yapılan sosyal medya çalışmaları, markaya oldukça avantaj sağlamaktadır. 

Sosyal medyaların yönetiminde yapılan bazı hatalarda olmaktadır. Bu hatalar markanın tanınır olma süresini etkileyebileceği gibi potansiyel kullanıcıların da sosyal medya hesaplarını takip etmesine engel olur. Hatalar arasında yaygın olan durumlar; hedef kitlenin taleplerinin anlaşılmaması, doğru içerik yayınlanmaması, kullanıcılara geç veya hiç yanıt verilmemesi vb. durumlardır.

Kaliteli ve özgün sosyal medya çalışmalarınız için, e-kolaykod ile iletişime geçebilirsiniz.