Yeni Üyelere Özel İndirimlerden Faydalanmak ve Bilgi Almak İçin

Sosyal Medya Menajeri

Sosyal Medya Menajeri
Sosyal Medya Menajeri

15.10.2024 06:11

Sosyal Medya Menajeri 

Sosyal medya menajeri, markaya ait olan tüm sosyal medya hesaplarının kullanıcılar tarafından bilinir olmasını sağlar. Sosyal medya platformları, kullanıcıların markalara dair sıklıkla araştırma yaptıkları alanlardan olmaktadır. Kullanıcılar, sosyal medya platformlarındaki bilgi ve diğer kullanıcıların yorumlarını dikkate alarak markaya dair bilgi edinir. Bu sebeple de markaların sosyal medya platformlarında yer alması oldukça önemlidir. 

Sosyal medya yönetimlerinde, markaya yönelik içerikler düzenlenir. Ayrıca markaya dair bilgilendirmelerde sosyal platformlarda yapılır. Yapılan tüm çalışmalara bağlı olarak, potansiyel kullanıcıların markaya olan güveni için ilk adımlar oluşturulur. 

Sosyal medya danışmanlığı, ajanslar aracılığı ile alınabilir. E-kolaykod olarak bilinen ajansımız, markaların sosyal medyalarının yönetimlerini sağlayarak potansiyel kullanıcılarla tanışmalarını sağlar. 

Sosyal Medya Hizmetleri

Sosyal medya menajeri görevinde olan kişinin, sosyal medya hizmetlerine bağlı olarak yükümlülükleri vardır. Bunların bazılarını belirtecek olursak;

  • Sosyal medya platformlarında çalışmalar yapılarak, markanın tanıtımı
  • Markanın, kurumsal kimliğinin tanıtımı
  • Sosyal medya araçlarının aktif şekilde kullanılması
  • Sosyal medyaya dair pazarlama kampanyalarının düzenlenmesi
  • Sosyal medya tanıtımına dair stratejilerin belirlenmesi
  • Sosyal medyada rakip analizlerinin yapılması
  • Sosyal medya favorilerinin belirlenmesi
  • Sosyal medya içeriklerinin oluşturulması
  • Sosyal medya içeriklerinin yayınlanmasında tarih belirlenmesinin yapılması
  • Sosyal medyaya dair yapılan reklamların yönetilmesi
  • Sosyal medyada etkinlik düzenlenmesi
  • Diğer sosyal medyaya dair çalışmaların özgün ve kaliteli şekilde yapılması

Sosyal Medya Yönetimi

Sosyal medya menajeri, sosyal medyanın yönetilmesinden sorumludur. Dijital platformlarda yer almak isteyen tüm markalar, sosyal medya yönetiminden faydalanmalıdır. Bu çalışmanın içeriğinde pek çok dikkat edilmesi gereken unsur vardır. 

Sosyal medya çalışmalarının en doğru şekilde yapılabilmesi için, konu hakkında bilgi ve deneyim sahibi olan ekipten destek alınması gerekir. Aksi durumda markanın tanınırlığı sağlanamaz. Yapılan istatistiksel çalışmalar göstermektedir ki; sosyal medya yönetimini kendisi yapmaya çalışan markalar, sosyal medya platformlarında tanınır olamaz. 

Kişilerin sosyal medya platformlarında geçirmiş oldukları vakit oldukça fazladır. Bu sebeple de markaların bu alanlarda yer alması çok önemlidir. Alışveriş, seyahat, hukuki bilgi, doktor araştırması, yemek önerileri, kişisel bloglar vb. pek çok sektör araştırması sosyal medya alanlarında yapılmaktadır. E-kolaykod ajansımız, tüm faktörleri göz önünde bulundurarak kaliteli sosyal medya çalışmaları yapar ve markanın en kısa sürede potansiyel kullanıcılarıyla buluşmasına imkân sağlar.